Ruim 40 jaar geleden is de Roef, in Enschede, gestart met VrijeTijdsBesteding (VTB) voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wij bieden de deelnemers een gevarieerd programma om hun vrije tijd te besteden en elkaar buitenshuis te ontmoeten. Met activiteiten als creatief, bingo, karaoke, sport en spel, buitenactiviteiten en nog veel meer. Ook Sint Nicolaas, Kerst, carnaval en Pasen laten wij niet zomaar aan ons voorbij gaan.

Nu, ruim 40 jaar later, bezoeken wekelijks meer dan 80 deelnemers op twee locaties deze activiteit.

Iedere woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur bij wijkcentrum ’t Ni-je Terphoes (Boswinkel) en iedere donderdagavond van 19:00 – 21:00 uur bij wijkcentrum De Roef (Hogeland). Verder organiseren we iedere 3e zaterdagavond van de maand, van 19:00 – 23:00 uur een disco voor deze doelgroep bij wijkcentrum De Roef.

Deze activiteiten kunnen alleen maar plaatsvinden dankzij de inzet van ruim 35 vrijwilligers. Een aantal van hen zijn vrijwilligers van het eerste uur.

Ben jij op zoek naar een uitdagende vrijwilligersplek en wil jij deel uitmaken van ons vrijwilligersteam op:

Woensdag- of donderdagavond van 18.30 – 21.30 uur of iedere 3e zaterdag van de maand voor de disco speciaal voor mensen met een beperking.

Ben jij enthousiast, sociaal, ouder dan 18 jaar en spreken mensen met een beperking jou aan? Dan maken we graag gebruik van jouw enthousiasme.

Wil je meer weten over dit leuke vrijwilligerswerk?

Neem dan (vrijblijvend) contact op met: Alifa

  • Sander Brinks:                 06 5334 7688   –   s.brinks@alifa.nl
  • Gerard ten Donkelaar:   06 4260 4303   –   g.tendonkelaar@alifa.nl

In een kennismakingsgesprek kunnen wij jou meer informatie geven. Al onze vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten hiervoor worden door Alifa vergoed.

Volg of deel:
error