ENSCHEDE – Hare Majesteit Koningin Máxima opent 21 juni 2018 gebouw Zuid van de Performance Factory in Enschede. De Performance Factory is dé nieuwe hotspot van Oost Nederland. Op het fabrieksterrein waar vroeger weefgetouwen stonden en later de Polaroid instant klaar films werden gemaakt vind je nu een talentenfabriek met een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap én je kunt er naar hartenlust sporten.

Talenten aanboren, mensen in hun kracht zetten én samen het onmogelijke mogelijk maken; daar staan de organisaties en ondernemers van de Performance Factory in Enschede voor. De Performance Factory ontstond zeven jaar geleden op een bijzondere plek: een voormalige textielfabriek in hartje Enschede, waar later door Polaroid instant klaar films werden gemaakt.
Nu is het karakteristieke complex van vijf hectare met vier fabrieksgebouwen in bezit van woningcorporatie Domijn. Samen met buurtbewoners, partners, ondernemers en gemeente Enschede heeft zij de fabriek nieuw leven ingeblazen. Ook de provincie Overijssel leverde een belangrijke bijdrage.

Opening gebouw Zuid

Het afgelopen jaar is ´Gebouw Zuid´ volledig verbouwd. Inmiddels hebben alle partijen hun intrek genomen. Zij zijn zeer verheugd dat Hare Majesteit Koningin Máxima gebouw Zuid wil openen. Op donderdagmiddag 21 juni is de ontvangst van de Koningin, waarna zij een korte film te zien krijgt waarin de organisaties en ondernemers van de Performance Factory zich presenteren. Aansluitend volgt een rondleiding door gebouw Zuid, waarbij De Twentsche Foodhal, SART (Stichting ARTwekkelo), Alifa Bikeworks, Aveleijn en Domijn worden bezocht. Na de rondleiding verricht koningin Máxima de openingshandeling en spreekt zij als afsluiting van het bezoek met mensen die betrokken zijn bij de Performance Factory.

De officiële opening is om 15 uur op het buitenterrein van de Performance Factory en is vrij toegankelijk. Na de opening barst hét Midzomerfestival los, waarbij bezoekers in tropische sferen kennismaken met alles dat de Performance Factory te bieden heeft.

Gebouw Zuid

Gebouw Zuid is het oudste fabrieksgebouw met een kenmerkend zaagtand dak, ooit onderdeel van de Ter Kuile textielfabriek en gebouwd in 1908. Het karakteristieke gebouw is met respect voor haar geschiedenis omgetoverd tot een bruisende plek waar meer dan vijfentwintig partijen de krachten bundelen. Bezoekers vinden er een hippe foodhal, kunst, cultuur, onderwijs, ambacht én ondernemerschap. Het draait er vooral om het ontmoeten; van elkaar, andere partners van de Performance Factory, bezoekers en vooral ook mensen uit de omliggende buurten.

Talentontwikkeling en samenwerking

De afgelopen jaren heeft een bijzondere mix van bedrijven én maatschappelijke organisaties een plek gevonden in de Performance Factory. Met elkaar werken ze aan talentontwikkeling door ‘collectief ondernemerschap’. Elke organisatie jaagt naast de eigen doelstellingen ook een gezamenlijk doel na. Dat doel is: mensen in hun kracht zetten. Dit doen zij door samen bijzondere initiatieven op te zetten, het bieden van kansen voor talentontwikkeling en ondernemerschap en het creëren van werkgelegenheid.

Volg of deel:
error