Meidenclub Alifa Centrum doet mee aan de FC Twente Cup. Dit is een project van zes maanden waarbij teams uit Enschede en Duitsland zich kunnen kwalificeren voor een voetbaltoernooi. De teams organiseren hiervoor trainingen, oefenwedstrijden en buurtbijdragen.

Het team uit stadsdeel Centrum, The Power of Performance Girls, behaalde tot nu toe meer dan 250 punten. Hiermee plaatste het zich voor het eindtoernooi, dat plaatsvindt in het FC Twente Trainingscentrum in Hengelo.

De meiden behaalden de punten onder andere door buurtbijdragen. Met een schoonmaakactie in de Bothoven zorgden ze vol enthousiasme voor een schone omgeving. Ook bedachten zes teamleden zelf een buurtbijdrage: ze bakten pannenkoeken voor de bewoners van Estinea op de woonlocatie aan de Kneedweg.

Eerst gingen de meiden en bewoners met elkaar in gesprek. Voor zowel de meiden als de bewoners was het een fijne kennismaking. De teamleden bakten vervolgens heerlijke pannenkoeken voor de cliënten van Estinea en zichzelf. De goede klik tussen de meiden en de bewoners was voelbaar.

Het was een leerzame dag voor de meidengroep. Ze maakten kennis met het werk van de begeleiders van deze bewonersgroep. Een mooie kans om te proeven aan dit werk.

Volg of deel:
error