Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jongeren in Stadsdeel Centrum

Hoe ouder jij wordt, hoe groter jouw wereld zal worden. Jij bent bezig met het ontwikkelen van je eigen ik. Je wilt beleven, gezien worden, zelfstandig en vrij zijn in jouw denken en doen. De medewerkers van Alifa dagen jou uit om jezelf te ontwikkelen. Zo organiseren wij activiteiten rond bijvoorbeeld: muziek, dans, en zelfs koken. Of wij kunnen je helpen om zelf een activiteit op te zetten!

Fietswerkplaats Alifa Bike Works

De fietswerkplaats van Alifa Bike Works is niet een doorsnee werkplaats. Het is een fietswerkplaats vóór en dóór fietsliefhebbers. Bij Alifa Bike Works werken jongeren die wij intern opleiden tot Bike Doctors. De Bike Doctors gaan in de werkplaats aan de slag om zo werkervaring op te doen, zodat ze goed voorbereid toe kunnen treden tot de arbeidsmarkt. Naast de jongeren zijn er de vrijwilligers die ieder op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan Alifa Bike Works. De jongeren en de vrijwilligers worden begeleid door ervaren jongerenwerkers en fietsenmakers.

Wij nodigen u van harte uit om de werkplaats te bezoeken. Of u nu komt voor een reparatie, informatie over fietshistorie, vrijwilligerswerk, scholing, een goed gesprek. Kom naar de fietswerkplaats waar uw fiets in goede handen is!

Onze openingstijden zijn op maandag-dinsdag-woensdag-vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Of bel naar het nummer 0653346786 voor meer informatie. De fietswerkplaats van Bike Works is te vinden bij de Performance Factory, Hoge Bothofstraat 41 Enschede

drafting

Verleg je grenzen!

Heb jij een goed idee voor een activiteit of evenement? Ben jij niet bang om de leiding te nemen en houd je ervan om dingen te regelen? Alifa kan jou helpen om jouw eigen activiteit of evenement op te zetten! Zo kunnen we je helpen om contact te leggen met verschillende partijen en organisaties die belangrijk zijn bij het organiseren van een evenement.

StreetTalk!

StreetTalk is het online jeugdplatform voor en door jongeren en de jongerenwerkers van Alifa. StreetTalk is 24/7 te bezoeken voor informatie, hulp, fun en weetjes. Je kunt vlogs bekijken, informatie zoeken over loverboys, schulden, homoseksualiteit, pesten en andere onderwerpen. Ook zijn er forums, polls en nog veel meer!

Voor meer informatie check: www.streettalk.nl

streettalk_logo
Jelmer, jeugdhonk 03

Wat als je vastloopt?

Wat doe je als jouw school niet meer zo lekker loopt? Als je aansluiting mist bij een groep? Als je begint te experimenteren met drank of drugs? Of als je schulden hebt? Je kunt ons aanspreken op allerlei vragen die jou bezig houden. We gaan samen met jou kijken naar wat jou verder kan helpen. Je bent altijd bij ons welkom voor een praatje in de huiskamer of soos van onze jongerencentra of op één van onze ontmoetingsplekken. Wij verzorgen hier ook voorlichting over onderwerpen als drank, drugs en seksualiteit en is er aandacht voor school, spijbelen en gezondheid.

Overzicht inlopen en contactgegevens jongerenwerkers

Klik op het OVERZICHT voor de inlopen in de stadsdelen en de contactgegevens van de jongerenwerkers.