Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jongeren in Stadsdeel Centrum

Hoe ouder jij wordt, hoe groter jouw wereld zal worden. Jij bent bezig met het ontwikkelen van je eigen ik. Je wilt beleven, gezien worden, zelfstandig en vrij zijn in jouw denken en doen. De medewerkers van Alifa dagen jou uit om jezelf te ontwikkelen. Zo organiseren wij activiteiten rond bijvoorbeeld: muziek, dans, en zelfs koken. Of wij kunnen je helpen om zelf een activiteit op te zetten!

Samen kom je verder!

Wij weten dat je gezamenlijk sterker staat dan wanneer je alleen staat. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en dat maakt ons gezamenlijk sterk! Het is belangrijk om te weten wat jouw talenten zijn en hoe je deze het beste kunt ontwikkelen. Alifa kan je hierbij helpen.

Zo organiseren wij bijvoorbeeld Alifa Bike Works. Hier gaan we samen aan de slag om van jou een echte Bike Dokter te maken! Je krijgt lessen van een fietsenmaker in het repareren van deze handige tweewielers. Later ga je met deze nieuw verkregen skills de wijken in om fietsen te maken van wijkbewoners. Misschien zit er zelfs wel een extra zakcentje in!

drafting

Verleg je grenzen!

Heb jij een goed idee voor een activiteit of evenement? Ben jij niet bang om de leiding te nemen en houd je ervan om dingen te regelen? Alifa kan jou helpen om jouw eigen activiteit of evenement op te zetten! Zo kunnen we je helpen om contact te leggen met verschillende partijen en organisaties die belangrijk zijn bij het organiseren van een evenement.

StreetTalk!

StreetTalk is het online jeugdplatform voor en door jongeren en de jongerenwerkers van Alifa. StreetTalk is 24/7 te bezoeken voor informatie, hulp, fun en weetjes. Je kunt vlogs bekijken, informatie zoeken over loverboys, schulden, homoseksualiteit, pesten en andere onderwerpen. Ook zijn er forums, polls en nog veel meer!

Voor meer informatie check: www.streettalk.nl

streettalk_logo
Jelmer, jeugdhonk 03

Wat als je vastloopt?

Wat doe je als jouw school niet meer zo lekker loopt? Als je aansluiting mist bij een groep? Als je begint te experimenteren met drank of drugs? Of als je schulden hebt? Je kunt ons aanspreken op allerlei vragen die jou bezig houden. We gaan samen met jou kijken naar wat jou verder kan helpen. Je bent altijd bij ons welkom voor een praatje in de huiskamer of soos van onze jongerencentra of op één van onze ontmoetingsplekken. Wij verzorgen hier ook voorlichting over onderwerpen als drank, drugs en seksualiteit en is er aandacht voor school, spijbelen en gezondheid.