Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jongeren in Stadsdeel Noord

Hoe ouder jij wordt, hoe groter jouw wereld zal worden. Jij bent bezig met het ontwikkelen van je eigen ik. Je wilt beleven, gezien worden, zelfstandig en vrij zijn in jouw denken en doen. De medewerkers van Alifa dagen jou uit om jezelf te ontwikkelen. Zo organiseren wij activiteiten rond bijvoorbeeld: muziek, dans, en zelfs koken. Of wij kunnen je helpen om zelf een activiteit op te zetten!

Tijd voor actie!

Alifa organiseert veel verschillende soorten activiteiten en evenementen voor én door jongeren. Zo organiseren wij bijvoorbeeld verschillende sporttoernooien en helpen wij bij het organiseren van de FC Twente Cup. Bij dit toernooi kun jij met jouw team strijden voor een kwalificatieplek in de FC Twente Cup. Je kunt punten verdienen door middel van trainingen, oefenwedstrijden en door buurtbijdrages te doen in jouw wijk. Alle teams die 250 punten of meer verzamelen kwalificeren zich voor het eindtoernooi voor de cup!

Om ook alles in de buurt fair play te houden hebben wij het BuitenBikkel team opgezet. Dit jonge team zet zich in voor de spelregels van de buurt, zoals respect hebben voor elkaar, goed omgaan met de speelplekken en het schoon houden van de buurt. Samen met dit team organiseren wij grasveld spellen en quizjes, samenwerkingsspellen, afvalopruimacties, enz.

PAG 1 Alifa vernieuwt

Ontwikkel jouw talenten!

Heb jij een goed idee voor een activiteit of evenement voor jouw wijk? Ben jij niet bang voor een uitdaging? Wij kunnen je helpen om je eigen activiteit of evenement te organiseren! Wij kunnen je ondersteunen in de organisatie door bijvoorbeeld te helpen in het contact leggen met verschillende partijen in de samenleving. Ook kun je ons helpen bij onze activiteiten. Zo kun jij jouw talenten inzetten om ons  te helpen bij het organiseren van bijvoorbeeld buurtfeesten, opschoonacties, sporttoernooien en ga zo maar door. Laat ons weten wat jouw talenten zijn dan kunnen we samen activiteiten en projecten opzetten waar je leert om jouw grenzen te verleggen en om initiatief te nemen. Ook zijn er (MaS)stage mogelijkheden bij ons. Wij hebben vele manieren waarmee we samen een leuke tijd kunnen hebben waar je ook nog iets van kunt leren. Hierbij gaan we er vanuit dat elk persoon een talent heeft om verder te ontwikkelen, ook al ken je jouw eigen talenten nog niet eens!

Overal te vinden!

Onze medewerkers zijn overal te vinden waar jongeren ook zijn: op straat en op school, in sport- en buurthuizen en op social media. We zijn ook vaak te vinden bij sportverenigingen zoals bijvoorbeeld bij het Krajicek Plaza in Deppenbroek. We kunnen elkaar ook op straat tegen komen. Wij zullen je dan uitnodigen om deel te nemen aan onze verschillende activiteiten zoals voetballen, kooklessen, voorlichting, enz. Alles wat jij nodig hebt om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen!

jos-pinna-1024×782
streettalk_logo

StreetTalk!

StreetTalk is het online jeugdplatform voor en door jongeren en de jongerenwerkers van Alifa. StreetTalk is 24/7 te bezoeken voor informatie, hulp, fun en weetjes. Je kunt vlogs bekijken, informatie zoeken over loverboys, schulden, homoseksualiteit, pesten en andere onderwerpen. Ook zijn er forums, polls en nog veel meer!

Voor meer informatie check: www.streettalk.nl

Wat als je vastloopt?

Wat doe je als jouw school niet meer zo lekker loopt? Als je aansluiting mist bij een groep? Als je begint te experimenteren met drank of drugs? Of als je schulden hebt? Je kunt ons aanspreken op allerlei vragen die jou bezig houden. We gaan samen met jou kijken naar wat jou verder kan helpen. Je bent altijd bij ons welkom voor een praatje in de huiskamer of soos van onze jongerencentra of op één van onze ontmoetingsplekken. Wij verzorgen hier ook voorlichting over onderwerpen als drank, drugs en seksualiteit en is er aandacht voor school, spijbelen en gezondheid.

Jelmer, jeugdhonk 03

Overzicht inlopen en contactgegevens jongerenwerkers

Klik op het OVERZICHT voor de inlopen in de stadsdelen en de contactgegevens van de jongerenwerkers.