Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jongeren in Stadsdeel Oost

Hoe ouder jij wordt, hoe groter jouw wereld zal worden. Jij bent bezig met het ontwikkelen van je eigen ik. Je wilt beleven, gezien worden, zelfstandig en vrij zijn in jouw denken en doen. De medewerkers van Alifa dagen jou uit om jezelf te ontwikkelen. Zo organiseren wij activiteiten rond bijvoorbeeld: muziek, dans, en zelfs koken. Of wij kunnen je helpen om zelf een activiteit op te zetten!

Eén voor allen, allen voor één!

Samen staan we sterker dan alleen, onder dat motto gaan wij te werk. We gaan je helpen door met jou mee te denken. Zo kijken we naar jouw eigen krachten en talenten en zoeken we naar mogelijkheden  in jouw netwerk en omgeving. Zo ben je altijd welkom bij onze inlopen, maar je kunt ons overal waar jongeren zijn wel vinden. Je komt ons bijvoorbeeld ook tegen op straat. Wij zullen je dan uitnodigen om deel te nemen aan onze verschillende activiteiten zoals voetballen, kooklessen, voorlichting, enzovoort. Alles wat jij nodig hebt om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen!

De jongeren van Alifa bij het Paintball

Tijd voor actie!

Heb jij een goed idee voor een project of evenement? Ben jij een persoon die graag dingen regelt? Wij kunnen jou een steuntje in de rug bieden en je bijvoorbeeld helpen om contact te leggen met andere partijen in de samenleving. Samen met jou kunnen we dan activiteiten en projecten organiseren die jij leuk vindt. Ook kunnen wij je ondersteunen wanneer jij voor jezelf in actie wilt komen. Heb je hulp nodig met solliciteren?  Zit je met schoolvragen? Heb je hulp nodig om studiefinanciering aan te vragen? Wij helpen je op weg zodat jij jezelf “to the fullest” kan ontwikkelen!

StreetTalk!

StreetTalk is het online jeugdplatform voor en door jongeren en de jongerenwerkers van Alifa. StreetTalk is 24/7 te bezoeken voor informatie, hulp, fun en weetjes. Je kunt vlogs bekijken, informatie zoeken over loverboys, schulden, homoseksualiteit, pesten en andere onderwerpen. Ook zijn er forums, polls en nog veel meer!

Voor meer informatie check: www.streettalk.nl

streettalk_logo
Jongeren Twekkelerveld-2014-3

Wat als je vastloopt?

Wat doe je als jouw school niet meer zo lekker loopt? Als je aansluiting mist bij een groep? Als je begint te experimenteren met drank of drugs? Of als je schulden hebt? Je kunt ons aanspreken op allerlei vragen die jou bezig houden. We gaan samen met jou kijken naar wat jou verder kan helpen. Je bent altijd bij ons welkom voor een praatje in de huiskamer of soos van onze jongerencentra of op één van onze ontmoetingsplekken. Wij verzorgen hier ook voorlichting over onderwerpen als drank, drugs en seksualiteit en is er aandacht voor school, spijbelen en gezondheid.

Overzicht inlopen en contactgegevens jongerenwerkers

Klik op het OVERZICHT voor de inlopen in de stadsdelen en de contactgegevens van de jongerenwerkers.