Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Wijkwerk in Stadsdeel Oost

In buurten en wijken bruist het vaak van de wensen en ideeën. De initiatieven die hieruit voortkomen willen wij graag helpen versterken. Ook bij u in de buurt! Zo kunt u ons inschakelen voor advies en ondersteuning, of voor het maken van verbindingen met andere buurtbewoners, partners, initiatieven en activiteiten. Zo geven wij samen vorm aan actief burgerschap.


Samenhang

Het is voor Alifa van belang om goed contact te hebben met de inwoners van onze wijken en buurten, maar het allerbelangrijkste voor ons is dat inwoners goed contact hebben met elkaar. Daarom kunt u ons regelmatig in uw buurt tegenkomen in onze Alifa Multicar. Met deze elektrowagen organiseren wij buurttafels. Bij deze buurttafels nodigen wij u en andere inwoners in uw buurt uit voor een kop koffie of thee en is er ruimte voor een goed gesprek of om elkaar te leren kennen.

multicar

Ondersteuning en advies

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Alifa kan u ondersteunen door advies te geven en u te helpen om contacten te leggen met andere partijen in de samenleving. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld de bewonerscommissie in de Ontdekkingsreizigerbuurt in hun belangenbehartiging maar ook in het organiseren van activiteiten en evenementen voor de buurt. Een ander voorbeeld is ons BuitenBikkel-team “Green”. Deze groep kinderen uit de omgeving van de Rondostraat ondersteunen de gemeente in het mooi houden van de buurt door te helpen bij het groenonderhoud.

Iedereen doet mee

Net als u willen wij graag dat iedereen in uw wijk meedoet, talenten ontwikkelt en betrokken is bij de samenleving. Dat vergroot de leefbaarheid en versterkt de sociale samenhang. Wilt en kunt u meedoen aan ons programma, maar weet u niet zo goed waar u hiervoor terecht kunt in uw eigen wijk? Heeft u andere vragen? Loopt u tegen beperkingen aan? Samen met u kijken wij graag naar mogelijkheden en kansen.

buurt in actie Getfert