Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jonge Moeders

Als je op jonge leeftijd zwanger bent of een kindje hebt gekregen verandert er een heleboel in jouw leven. Er zijn veel positieve dingen aan het verwachten of hebben van een kind, maar er zijn ook veel dingen die je moet regelen en dingen waar jij verantwoordelijk voor bent. Als jonge (aanstaande) moeder kun je met vragen zitten over bijvoorbeeld geld, opleiding, werk, medische onderwerpen en ga zo maar door.  Je kunt met al jouw vragen bij ons terecht. Wij zijn er om jou de weg te wijzen!

Hoe gaan we te werk?

Om te beginnen stellen we samen een plan op met daarin jouw doelen. We hebben dan een jaar nadat je kindje is geboren de tijd om aan deze doelen te werken. Zo kunnen we er voor zorgen dat jij een stabiele en gezonde omgeving voor jouw kindje kunt garanderen. Wij organiseren wekelijks verschillende groepen waar je aan deel kunt nemen. Er wordt aandacht besteed aan weerbaarheid, toekomstperspectief en opvoedingsondersteuning. De programma’s voor deze groepen worden in overleg met de groep gemaakt. Zo nodigen wij gastsprekers uit, gaan we op excursies en doen we andere activiteiten om er voor te zorgen dat je een boeiend en leerzaam traject tegemoet gaat.

Onze groepen

Aanstaande moedergroep, voor als je zwanger bent

Wanneer je zwanger bent kun je al deelnemen aan een groep met andere aanstaande moeders. In deze groep bereid je je samen met de begeleidster voor op de komst van de baby en alles wat er mogelijk gaat veranderen. Je krijgt veel informatie en je staat er, door deel te nemen aan de groep, in deze periode niet alleen voor.

Aanstaande moedergroep:
Dinsdagmiddag van 12.30 tot 14.30 uur
Locatie: Alifa

iStock_PregnantBelly
23_Marloe Cline_Ashley_Kimberly_met toestemming_klein

Jonge moedergroep, als je kindje net geboren is

Zodra je kindje geboren is, kun je deelnemen aan de Jonge moedergroep. Er worden thema’s behandeld die informatie geven over de verzorging en opvoeding van jouw kindje. Ook komen informatieve zaken aan de orde die voor jou van belang zijn. In de groep heb je steun aan elkaar, kun je jouw verhaal kwijt en kun je je ervaringen delen met de andere jonge moeders. Binnen de jonge moedergroep gaan we ook actief met jouw toekomst bezig. Wat wil jij gaan doen en hoe kan je dat bereiken?

Jonge moedergroepen:
Dinsdag- en donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur
Locatie: Wijkcentrum De Roef

Opvoedondersteuning

Jong en moeder zijn, is soms een lastige combinatie. Waar kun je met je vragen terecht? Als je alleen specifieke opvoedvragen hebt, kan je ook deelnemen aan onze opvoedondersteuningsgroepen.

IMG_2181

Persoonlijke begeleiding

Naast de groepsactiviteiten kun je van een medewerkster van Jarabee hulp krijgen bij het leggen van contacten met instanties en organisaties. Ook kunnen zij je wegwijs maken bij geldzaken, huisvesting, hulpverlening, het invullen van formulieren en het regelen van kinderopvang. Voor meer informatie neem contact op met onze begeleidsters.

Hoe meld ik me aan?

Onze jonge moedergroepen zijn bedoeld voor meiden tot 23 jaar die moeder zijn of gaan worden. Opgeven kan bij de begeleidsters van Alifa of via het wekelijks inloopspreekuur op woensdagmiddag van Jarabee aan de Hengelosestraat 60 in Enschede tussen 12.00 en 15.00 uur.

Kinderoppas:
Je kunt in veel gevallen je kindje meenemen naar onze groepen. Voor de jonge moedergroepen is er kinderoppas door deskundige vrijwilligers in een geschikte ruimte.