Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Migranten

Als u nieuw bent in Nederland wilt u er zo snel mogelijk bij horen en wilt u zich zo snel mogelijk thuis voelen. Het is dan belangrijk dat u de taal leert, dat u nieuwe mensen ontmoet en actief meedoet aan de samenleving.

Loodsen project18

Taalpunt Enschede

foto-letters
foto-taalproject
foto-letters
foto-taalproject
foto-letters
foto-taalproject
foto-letters
foto-taalproject

Alifa is een partner in het Taalpunt Enschede. Het Taalpunt Enschede is het aanspreekpunt in Enschede voor iedereen die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en spreken.

Alifa Taalproject activiteitenoverzicht

TAALPUNT

Aanmeldpunt voor informele taallessen en informatievoorziening voor deelnemers. Gesloten op feestdagen, in Kerstvakantie en tijdens bouwvak.

Locatie: Centrale bibliotheek

DINSDAG                            10.00 – 12.00 uur

DONDERDAG                    13.30 – 15.30 uur

PRAATHUIS

Laagdrempelige activiteit gericht op spreken en luisteren in kleine niveaugroepjes. Geen specifieke doelgroep. Aanmelding via het Taalpunt is niet vereist, wel gewenst. Gesloten op feestdagen.

Locatie: Centrale bibliotheek

MAANDAG                        09.45 – 12.00 uur

DONDERDAG                    09.45 – 12.00 uur

LEES- EN SCHRIJFHUIS

Gestructureerde lessen in groepjes gericht op lees- en schrijfvaardigheid. Enige kennis van het Nederlands vereist. Aanmelding verloopt via het Taalpunt. Gesloten tijdens schoolvakanties.

Locatie: Centrale bibliotheek

MAANDAG                        12.30 – 14.30 uur

LEESGROEP BIBLIOTHEEK

In klein groepje hertaalde Nederlandse boeken lezen voor gevorderde leerders. Aanmelding verloopt via het Taalpunt. Aanmelding via het Taalpunt is niet vereist, wel gewenst.

Locatie: Centrale bibliotheek

MAANDAG                        19.00 – 20.30 uur

COMPUTERGROEP

Zelfstandig Nederlands leren in eigen tempo en op eigen niveau via oefenen.nl, onder begeleiding van vrijwilligers. Geen specifieke doelgroep. Aanmelding via het Taalpunt is niet vereist, wel gewenst. Gesloten tijdens schoolvakanties.

Locatie: Centrale bibliotheek

DINSDAG                            13.30 – 15.00 uur

VRIJDAG                             13.30 – 15.00 uur

0-SPREKERSGROEP

Lesblok van 10 weken voor de echte beginners in het Nederlands, met als doel doorstroom naar andere taalactiviteiten. Aanmelding verloopt via het Taalpunt. Voor planning informeer bij Sanne Klaassen.

Locatie: Centrale bibliotheek

DINSDAG                            14.00 – 15.30 uur

TAAL OP MAAT

1-op-1 of in kleine groepjes werken aan specifieke doelen, bijv. inburgering of rijexamen. 20 of 40 lessen a 1,5 uur. Geen specifieke doelgroep. Aanmelding verloopt via het Taalpunt.

Locatie en tijden in overleg met de deelnemer(s).

TOTAALPAKKET ROC-ALIFA-M-PACT

In samenwerking met partners deelnemers zo snel mogelijk helpen bij hun taalverwerving. ROC geeft formele taallessen, M-Pact voorziet in vrijwilligerswerk om de taal toe te passen in de praktijk en Alifa begeleidt de deelnemers met extra oefening en met praktische zaken als brieven van instanties.

Locatie en tijden in overleg met de deelnemers.

Voor meer informatie: Sanne Klaassen, s.klaassen@alifa.nl, 085-0290057 (ma-di-wo-do 9.00u-16.00u)

taalles