Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jongeren in Stadsdeel Zuid

Hoe ouder jij wordt, hoe groter jouw wereld zal worden. Jij bent bezig met het ontwikkelen van je eigen ik. Je wilt beleven, gezien worden, zelfstandig en vrij zijn in jouw denken en doen. De medewerkers van Alifa dagen jou uit om jezelf te ontwikkelen. Zo organiseren wij activiteiten rond bijvoorbeeld: muziek, dans, en zelfs koken. Of wij kunnen je helpen om zelf een activiteit op te zetten!

Teamwork makes the dream work!

Samen staan we sterker dan alleen, onder dat motto gaan wij te werk. Iedereen heeft zijn eigen krachten en talenten en dat maakt ons samen sterk! Bij onze activiteiten gaan we kijken wat jou sterk maakt en gaan we aan de slag om deze talenten en krachten te ontwikkelen! Je bent altijd welkom op één van onze inlopen. We kunnen elkaar ook gewoon op straat tegen komen. Wij zullen je dan uitnodigen om deel te nemen aan onze verschillende activiteiten zoals voetbaltoernooien, kooklessen, voorlichting, enzovoort. Alles wat jij nodig hebt om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen!

Jongerenwerk foto 6

Je eigen evenement organiseren?

Wil je zelf een evenement opzetten? Wij bieden jou een steuntje in de rug! Zo kunnen wij je helpen met het aanvragen van een wijkbudget voor je evenement of activiteit. Wij kunnen je ook helpen om verbindingen te leggen met andere partijen in de samenleving. Samen met jou kunnen we de activiteiten en projecten organiseren die jij leuk vindt. Zo kan het zomaar zijn dat jij je eigen evenement gaat managen! Zo leer je bijvoorbeeld om contacten te leggen, zelfstandig te zijn en initiatief te nemen.

StreetTalk!

StreetTalk is het online jeugdplatform voor en door jongeren en de jongerenwerkers van Alifa. StreetTalk is 24/7 te bezoeken voor informatie, hulp, fun en weetjes. Je kunt vlogs bekijken, informatie zoeken over loverboys, schulden, homoseksualiteit, pesten en andere onderwerpen. Ook zijn er forums, polls en nog veel meer!

Voor meer informatie check: www.streettalk.nl

streettalk_logo
Jelmer, jeugdhonk 01

Wat als je vastloopt?

Wat doe je als jouw school niet meer zo lekker loopt? Als je aansluiting mist bij een groep? Als je begint te experimenteren met drank of drugs? Of als je schulden hebt? Je kunt ons aanspreken op allerlei vragen die jou bezig houden. We gaan samen met jou kijken naar wat jou verder kan helpen. Je bent altijd bij ons welkom voor een praatje in de huiskamer of soos van onze jongerencentra of op één van onze ontmoetingsplekken. Wij verzorgen hier ook voorlichting over onderwerpen als drank, drugs en seksualiteit en is er aandacht voor school, spijbelen en gezondheid.

Overzicht inlopen en contactgegevens jongerenwerkers

Klik op het OVERZICHT voor de inlopen in de stadsdelen en de contactgegevens van de jongerenwerkers.