Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Jongeren

Gelukkig gaat het met het grootste deel van de jeugd in Enschede goed. Er is echter een groep jongeren die tegen problemen aanlopen. Deze groep heeft begeleiding nodig bij het opgroeien en volwassen worden, om zo uiteindelijk mee te kunnen doen in de maatschappij. Wij zijn overtuigd dat de jeugd in Enschede hiervoor alle kansen moet krijgen.


De Mast 29

Wat wij doen

Ons stedelijk jongerenwerk richt zich op kwetsbare jongeren in Enschede van 10 tot 23 jaar. Wij proberen door individuele gesprekken en het gezamenlijk ondernemen van activiteiten de jongeren te stimuleren om op een andere manier naar hun leven te kijken. We werken ernaar toe dat jongeren zelf keuzes gaan maken en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven.

Wij organiseren verschillende praatgroepen en activiteiten waaronder:

Kookworkshop

Koken is meer dan een leuke hobby! Door mee te doen aan de kookgroep kunnen jongeren leren over gezonde voeding, gestructureerd werken en teamwork.

Girls’ Talk

Girls’ Talk is een praatgroep voor meiden van 14 tot 18 jaar. In deze groep wordt er gepraat, gediscussieerd en wordt er voorlichting gegeven over seksualiteit, intimiteit en relaties.

Sportactiviteiten

Alifa organiseert regelmatig sportevenementen voor de jongeren in Enschede. Door in teamverband te sporten worden de sociale vaardigheden en de fysieke gezondheid van de jongeren bevordert.

Hoe gaan we te werk

Onze werkzaamheden zijn gericht op het bevorderen van het opgroeien van jongeren tot volwaardige burgers in de maatschappij. Hierbij staan zelfstandigheid, zelfredzaamheid en participatie centraal. Op deze wijze wordt het positieve gedrag van jongeren beloond en kunnen zij hun eigen talenten gaan ontwikkelen. Door geen jongeren uit te sluiten worden kansrijke jongeren ook aangetrokken zodat zij als voorbeeld kunnen dienen voor andere jongeren.

Al onze werkzaamheden worden georganiseerd of ondersteunt door een van onze professionals. Deze professionals hebben minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Jelmer, jeugdhonk 03

Vrijwilliger worden?

Wij zoeken vrijwilligers die ervaring hebben in het werken met jongeren. Hoewel jongerenwerk veel voldoening kan geven moet u stevig in je schoenen staan.

Wij zoeken bijvoorbeeld mensen die activiteiten kunnen organiseren voor jongeren. U zult dan ondersteund worden door een van onze professionals. De jongeren zullen samen met u bezig zijn met de activiteit(en) terwijl de professional focus kan leggen op het jongerenwerk.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht