Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Migranten

Als u nieuw bent in Nederland wilt u er zo snel mogelijk bij horen en wilt u zich zo snel mogelijk thuis voelen. Het is dan belangrijk dat u de taal leert, dat u nieuwe mensen ontmoet en actief meedoet aan de samenleving.


Taalpunt Enschede

Alifa is een partner in het Taalpunt Enschede. Het Taalpunt Enschede is het aanspreekpunt in Enschede voor iedereen die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en spreken.

Loodsen project38

Goede Taal op Maat-vrijwilligers vinden het leuk om mensen te helpen bij het leren van onze soms lastige taal. Daarbij hebben ze geduld, zijn ze vriendelijk en houden rekening met de wensen van hun deelnemer(s).

Vanuit Alifa krijgt u een basistraining aangeboden die u kosteloos volgt. Hier leert u nuttige tips voor tijdens het lesgeven en maakt u kennis met verschillende lesmaterialen.

Een Taal op Maat-traject met een deelnemer duurt 20 of 40 weken en kost, inclusief voorbereiding, ongeveer 3 uur per week tijd. In ruil hiervoor krijgt u enorm veel waardering en dank van de deelnemer(s) en van Alifa. U maakt vrienden voor het leven en maakt kennis met de verschillende culturen die er in Enschede te vinden zijn. Hier leert u zelf ook weer van. Ondertussen krijgt u vanuit Alifa alle ondersteuning die u nodig heeft om het traject tot een succes te maken.

taalles

Vrijwilliger worden?

Geïnteresseerd? Aarzel niet om via onderstaand formulier contact op te nemen.


Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht