Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Opvoedondersteuning

Het opvoeden van kinderen is leuk en uitdagend, maar niet altijd even gemakkelijk. Ieder gezin maakt wel eens een periode mee waarin alles niet zo lekker loopt. Het kan dan fijn zijn om met iemand over de opvoeding te praten, praktische tips te krijgen of om zorg te delen.


kleuter springkussen

Wat wij doen

Alifa organiseert verschillende projecten en groepen om ouders te ondersteunen in de opvoeding van hun kind(eren). Wij proberen met onze werkzaamheden een stabiele en stimulerende leefomgeving te creëren voor het kind. Zo gaan we te werk in drie verschillende leeftijdsgroepen: van 0-4 jaar, van 4-12 jaar en 12 jaar en ouder (pubers).

Wij organiseren verschillende praatgroepen en projecten waaronder:

Ontmoetingsgroepen

Ontmoetingsgroepen zijn een ideale gelegenheid voor ouders om informatie op te doen. In deze wekelijkse bijeenkomsten worden de alledaagse onderwerpen besproken die opkomen bij het opvoeden van een kind. Deze bijeenkomsten zijn interactief; ouders vertellen over hun eigen ervaringen en kunnen elkaar zo ondersteunen.

Cursus Drukke kinderen

Deze cursus is voor alle ouders die hun kind als druk ervaren. De opvoeding van een kind met druk of hyperactief gedrag is niet altijd een eenvoudige opgave. Het is daarom belangrijk om in het juiste stadium u een steuntje in de rug te bieden.

Cursus Opvoeden en zo

Onder het motto: “aanleren is makkelijker dan afleren” krijgen ouders in deze cursus advies en informatie over opvoedsituaties. We leren de ouders een aantal vaardigheden die hen kunnen helpen om het opvoeden gemakkelijker en leuker te maken.

Hoe gaan wij te werk

Onze werkzaamheden zijn gericht op het bevorderen van het opgroeien van kinderen tot volwaardige burgers in de maatschappij. We willen ze een veilige plek geven waar zij positieve aandacht krijgen, gerust kunnen spelen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Thuis, op school en in de wijk!

Al onze werkzaamheden worden georganiseerd of ondersteunt door een van onze professionals. Deze professionals hebben minimaal een HBO werk- en denkniveau.

OVOS vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Wij zoeken begeleiders en vrijwilligers die ouders kunnen ondersteunen in het opvoeden van hun kind. Wij zoeken o.a. vrijwilligers voor onze kinderopvang. De kinderopvang wordt georganiseerd naast onze praat- en ontmoetingsgroepen zodat ouders ongestoord informatie op kunnen doen. Wij zoeken bijvoorbeeld ook mensen die ons kunnen helpen bij het organiseren en runnen van kinderactiviteiten.

Wilt u ons op een andere manier ondersteunen? Aarzel niet om via onderstaand formulier contact op te nemen en vernoem in het bericht de wijze waarop u ons wilt ondersteunen!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht