Tel: (053) 480 12 00 Intranet

Ouderen

Alifa biedt veel mogelijkheden voor ouderen om actief betrokken te blijven van het leven van alledag. Met ruim 200 vrijwilligers en enkele gespecialiseerde medewerkers zetten wij ons in voor het activeren en ondersteunen van ouderen in Enschede.


745546_15020875

Wat wij doen

Onze vrijwilligers enthousiasmeren ouderen om actief mee te doen aan ontmoetingen en activiteiten. De week invullen met zinvolle activiteiten geeft vaak een goed gevoel en vergroot de eigen kracht van ouderen. Dit is het doel van onze diensten bij Alifa Welzijn Ouderen.

Zo organiseren wij bijvoorbeeld de volgende activiteiten en projecten:

Burenhulpdienst

Ouderen en mensen met een beperking die ondersteuning nodig hebben kunnen een beroep doen op de Burenhulpdienst Enschede. Onze vrijwilligers helpen deze buurtbewoners met kleine klusjes.

Thuisadministratie

Soms is het is moeilijk om het overzicht te houden in uw administratie. Bij Alifa Welzijn Ouderen kunt u ondersteuning vragen bij het uitzoeken en bijhouden van uw administratie.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een bijeenkomst voor mensen met dementie en voor hun partners, familieleden en vrienden. De bezoekers van het café praten met elkaar over verschillende onderwerpen rond dementie.

Hoe gaan we te werk

De activiteiten van Alifa Welzijn Ouderen zijn gebaseerd op het principe “door ouderen, voor ouderen”. Wij nodigen bewust vitale ouderen uit om vrijwilligers te worden. Zij kunnen zo hun talenten gebruiken om andere ouderen te ondersteunen. Op deze wijze verhogen wij de participatie van ouderen en hoeven ouderen minder snel terug te vallen op dure zorgvoorzieningen.

ouderen verkleint

Vrijwilliger worden?

Wij zoeken vrijwilligers die de ouderen in Enschede vanuit betrokkenheid willen ondersteunen.

Wij zoeken begeleiders en vrijwilligers die ons willen ondersteunen om de zelfredzaamheid van ouderen in Enschede te versterken.

U kunt ons ondersteunen in onze bestaande projecten. Wilt u ons op een andere manier ondersteunen? Heeft u een goed idee? Aarzel niet om via onderstaand formulier contact op te nemen en vernoem in het bericht de wijze waarop u ons wilt ondersteunen!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht