Op 23 maart was het zo ver; de kick-off meeting van “Jij” bij de Grolsch Veste voor alle vrijwilligers van Alifa. De ochtend was speciaal voor hen georganiseerd om de nieuwe animatiefilm en website voor de vrijwilligers te presenteren. Daarnaast werd toegelicht waarom Alifa, aanvullend op wat er al is, extra aandacht wil besteden en uitvoeriger uiting wil geven aan het vrijwilligersbeleid.

Met meer dan 500 vrijwilligers is Alifa sterk afhankelijk van al deze onzelfzuchtige inzet. Het binden en waarderen van de vrijwilligers neemt een daarmee belangrijke positie in. Dit gebeurt door onder andere het aanbieden van leuke ontspannende activiteiten. Deze uitjes worden mede mogelijk gemaakt door Enschedese organisaties en bedrijven die ook graag wat terug doen voor de vrijwilligers van hun stad. Ook het bieden van persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden is een belangrijk onderdeel van “Jij”. Daarom worden trainingen en workshops georganiseerd. Dit alles wordt zichbaar gemaakt op de nieuwe website speciaal ontworpen voor de vrijwilligers om zaken nog beter toegankelijk te maken: www.jijbentalifa.nl.

Na het officiële gedeelte was er tijd voor ontspanning.  Terwijl de meidengroep Vocal Group Pure voor het entertainment/zang zorgde kon een ieder na een leuke pub quiz en heerlijke lunch weer huiswaarts. De stemming was geweldig en de ochtend zal wegens succes zeker herhaald worden.

Volg of deel:
error