Wijkwijzer centrum
Jij & jouw wijk

Wijkwijzer stadsdeel Zuid (Het Stroinkshuis)

Sinds 2018 zijn er, verspreid over wijken in Enschede, negen Wijkwijzers geopend. Dit zijn inlooppunten waar je terecht kan voor vragen of advies over alles wat te maken heeft met zorg en welzijn.

Dit is een heel breed terrein. Je kunt daarbij onder meer denken aan hulp bij het invullen van formulieren of het begrijpen van 'moeilijke' brieven, problemen met instanties, financiele problemen of vragen, hulp bij opvoeden en zorg, meedoen in de maatschappij (o.a. vrijwilligerswerk), aanvragen van ondersteuning op verschillende terreinen, vragen of problemen rond wonen enz. Je kan met al je vragen terecht bij de Wijkwijzers!

In de Wijkwijzers word je in eerste instantie ontvangen en geholpen door een van de deskundige vrijwilligers. Als er professionele hulp nodig is kan er meestal direct worden doorgeschakeld naar een van de professionals die aan de Wijkwijzers verbonden zijn. Dat kan een wijkcoach zijn of iemand van Alifa, maar ook een wijkagent of consulent van een van de woningcorporaties. 

Waar: Het Stroinkshuis, Het Stroink 64

Tijdstip: 9 - 12 u