Jongeren informatie punt
Jongerenwerk

JIP

Centrum - dinsdag t/m donderdag van 14.00 - 17.00 uur en donderdag van 19.00-20.20 uur.

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) van Alifa geeft informatie en advies over werk, school, drugs, geld, huisvesting, rechten en plichten, seks en vrije tijd. JIP is voor jongeren tussen de 12 & 27 jaar.

Jongeren kunnen er terecht voor:

Informatie: Het JIP wil jongeren informeren over onderwerpen waar zij belangstelling voor hebben. Daarom zijn er op het JIP bijna tientallen verschillende folders en brochures aanwezig en kunnen wij je online de weg wijzen.

Bemiddeling: Sommige jongeren ervaren een drempel om contact op te nemen met instanties. Een jongerenwerker van Alifa kan hierbij ondersteunen.

Advies: Het JIP is er ook voor jongeren die advies wensen. De jongerenwerker bespreekt samen met de jou de voor- en nadelen van een beslissing. De uiteindelijke keuze blijft bij de jezelf.

Praktische ondersteuning: Je kan bij het JIP terecht wanneer je moeite hebt om formulieren in te vullen. Wij kunnen hierbij begeleiden.

Doorverwijzing: Soms hebben jongeren meer hulp nodig dan het JIP kan bieden. In dat geval wordt gekeken waar je wel de juiste hulp kan krijgen. Jongerenwerkers verwijzen door wanneer dit van toepassing is, bijvoorbeeld naar het bureau voor rechtshulp, de sociale dienst, jeugdbescherming of een andere instelling.

Preventie en voorlichting: Het JIP geeft voorlichting over allerlei uiteenlopende onderwerpen die jongeren bezighouden. We kiezen in overleg hiervoor een geschikte locatie. Vaak is dat het pand van het JIP zelf.

Belangenbehartiging: Jongerenwerkers komen op voor de belangen van jongeren! Wanneer bepaalde regelingen niet blijken te werken of nadelig zijn voor jou, zal het JIP zich inzetten om dit onder de aandacht te brengen.

Je kunt gewoon binnenstappen en je vraag stellen.

Het JIP is geopend van dinsdag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en op  donderdagavond van 19.00-20.20 uur.

 Willem Wilminkplein 1, 7511 JE Enschede

 

Je mag ook bellen, mailen of Whatsappen. Samen gaan we op zoek naar het antwoord of een oplossing. Het JIP zit aan het Willem Wilminkplein 1, centrum Enschede,

E-mailadres JIP@alifa.nl 

telefoon 06 10 00 56 35

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Chat