Jongerenwerk

Pizzagesprek 2.0

Vrijdag 10 juli stond het tweede pizza-overleg gepland. Het doel van dit tweede overleg was om een concreet plan te maken die opgestuurd kan worden naar de politiek. We zijn dieper op de thema’s sport, sociale contacten, openbaar vervoer, uitgaan en school/werk ingegaan. Iedere groep jongeren kreeg een bepaald thema en vragen om uit te werken. Dit waren vragen als: Wat hebben wij nodig, waarom hebben wij dit nodig, wat zou de ideale situatie zijn? Maak concreet!

De laatste vraag was daarom: Wat hebben we nodig om dit plan te realiseren? Verschillende netwerkpartners zoals jongerencoaches en de directeur van het Metropool sloten aan om samen met de jongeren het gesprek aan te gaan. Per thema worden hieronder de uitkomsten gedeeld:

Sport


‘Wij willen meer buiten kunnen sporten in groepsverband. Jongeren onder de 18 hoeven geen anderhalve meter te houden, toch? Kan er geen hardloopgroep tot 18 jaar komen?’


En wat als er een tweede golf komt?

  • Meer toestellen in openbare ruimtes, zoals in het Volkspark + boks zakken.
  • Looproutes in openbare ruimtes eenrichtingsverkeer aanhouden.
  • Vakantieavond in het JIP, omdat veel jongeren niet op vakantie gaan.

Sociale contacten (chillen)

‘Ook bij een tweede golf moeten wij kunnen blijven chillen. Op deze leeftijd is sociaal contact erg belangrijk. Wij willen onze vrienden blijven zien zonder een coronaboete te krijgen, dit moet official afgeschaft worden en vervangen worden door bijv. een taakstraf’’.

Openbaar vervoer

‘Wij vinden het prima om een mondkapje te dragen, maar we vinden hem echt te duur. We verdienen al niet veel doordat we door corona niet aan een baantje kunnen komen. Kunnen jongeren onder de 18 jaar geen gratis mondkapje kunnen krijgen?’
 

  • De jongeren vinden het belangrijk dat de mondkapjes gemaakt worden van recycle materiaal, zoals een mondkapje maken van oude kleding. Ook omdat deze mondkapjes hergebruikt kunnen worden. Voor dit plan hebben ze de gemeente nodig om aan subsidie te komen

Uitgaan

‘Wij willen graag een Teenage party in Enschede. Tot 18 jaar mogen jongeren bij elkaar zijn zonder de 1,5 meter afstand. Dit betekent dat er weer een feestje georganiseerd kan worden voor de jongeren tot 18 jaar. In Hengelo heb je in VIOS Teenage feestjes, maar in Enschede is dit er niet’.

  • Voor dit plan hebben ze Johan (Directeur Metropool) nodig om dit te realiseren. Johan staat er voor open en gaat voor in de toekomst kijken wat mogelijk is. Tevens is er gebrainstormd over entreegeld, artiesten, iets terug doen tijdens het ‘feest’ en het bekend maken van het evenement op Social Media.

School/werk

‘Wij vinden het belangrijk dat iedereen de middelen thuis heeft om thuis zijn/haar studie/werk te kunnen doen. Er moet geld vrijkomen voor bewoners die krab zitten en geen geld hebben voor een werkende laptop of goede WIFI-verbinding. Ook vinden wij het belangrijk dat, wanneer ze iets niet snappen tijdens de uitleg, er tijd is om vragen te stellen.

Er zijn geen actualiteiten gevonden.