Alifa verbindt mensen, ook nu

Zelfs als mensen elkaar niet kunnen zien, zijn mensen verbonden. Wij blijven ons inzetten om de stad te verbinden, juist nu. Lees hier meer over de dienstverlening van Alifa gedurende de huidige lockdown
(15-12-20 tm 19-01-21).

 

Alifa verbindt mensen, ook nu

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer info op: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Bereikbaarheid Alifa algemeen
Alifa is, met uitzondering van de feestdagen, gewoon telefonisch en digitaal bereikbaar van maandag t/m vrijdag 9.00 tot 17.00 uur. Klik hier voor onze contactgegevens. Op deze website kun je ook gebruik maken van een chatfunctie, ook deze is bereikbaar. 

Onze activiteiten zijn door de aangescherpte lockdown in principe allemaal afgelast. Helaas. Hieronder per vakgebied hoe het precies zit. 

Jongerenwerk

Net als in de eerste lockdown zul je de jongerenwerkers meer op straat zien om daar jongeren te ontmoeten. We gaan door de wijken, naar de bekende en onbekende hotspots en maken een praatje met de jongeren op straat. Ook zijn onze jongerenwerkers nog meer online te vinden. We organiseren verschillende online activiteiten en gaan bijvoorbeeld ook online gamen met jongeren. Wil je precies weten wat we deze periode doen? Volg dat het JIP via Instagram: @JIPalifa, daar vind je ook onze online kalender. Als je persoonlijk contact wilt met een van onze jongerenwerkers, zoek ze dan op de social media op. Een berichtje naar het JIP kan ook altijd.  

Opvoeden & Opgroeien

Onze medewerkers van Opvoeden & Opgroeien zijn inmiddels gewend geraakt aan digitaal contact met moeders van onze ontmoetingsgroepen. Via Whatsapp en FaceTime blijven ze elkaar zien. Ook gaan we af en toe nog op huisbezoek, als dit echt nodig is. Zo vinden we het bijvoorbeeld voor gezinnen ook belangrijk dat Spel aan Huis wordt voortgezet. Voorafgaand aan huisbezoeken bellen we gezinnen en doen we een gezondheidscheck aan de hand van een lijst, we benadrukken ook nogmaals de coronarichtlijnen (afstand, max. aantal bezoekers thuis, etc.). Schroom niet om Alifa te benaderen als je hulp wilt in je gezin. Wij zijn er voor je. 

Wijkwerk

De Wijkwijzers blijven geopend. Hiermee zijn onze wijkwerkers altijd dichtbij, en beschikbaar voor mensen die vragen hebben. Klik hier voor meer informatie. 
In verband met de maatregelen zijn er geen gerichte acties in de wijken. Hiermee is werk in de wijken op dit moment minimaal, maar wijkwerkers zullen hun gezicht blijven laten zien in de wijken. Mogelijk ontstaan er in de lockdown nog nieuwe acties. Heb je een vraag of wil je een situatie bespreken, kom dan naar de Wijkwijzer. We staan voor je klaar!

Vrijwilligersdiensten 

In principe zijn alle diensten waarbij vrijwilligers ondersteunen, afgelast. Essentiële diensten als Automaatje gaan door enkel in het geval van medische ritten (naar huisarts of ziekenhuis bijvoorbeeld) evenals de Boodschappendienst voor hen die volledig hierop leunen. We blijven in contact met de mensen die gebruik maken van onze diensten. We bellen ze op en natuurlijk ontvangen abonnees in het nieuwe jaar onze Stadspost. Contacten bij mensen thuis, laten we niet doorgaan (bijv. Senior Whizzkids, welzijn op recept, Thuisadministratie) tenzij het noodzakelijk is, dan leveren we maatwerk. We vinden het belangrijk de veiligheid en daarmee gezondheid van onze vrijwilligers te beschermen. 

Uiteraard houden wij bij al onze activiteiten rekening met de nieuwste richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, voor jouw en onze veiligheid. We houden de adviezen van de overheid in de gaten en informeren je als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Er zijn geen actualiteiten gevonden.