Welzijn Senioren

Alzheimer Café en -Theehuis

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie en voor hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom! In het Alzheimer Café heeft u de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. De bezoekers van het Café praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en bespreken mogelijkheden voor ondersteuning. Dit allemaal in een gemoedelijke en informele sfeer.

Elke maand komt er een ander onderwerp aanbod waarvoor een spreker wordt uitgenodigd die op dat gebied deskundig is. De inloop is vrij. Men hoeft zich niet op te geven en kan zonder aanmelding aan de avond deelnemen. Tijdens de avond is er ook schriftelijk informatiemateriaal aanwezig op de leestafel.

Het programma is te vinden op de website van Alifa en op de website van Alzheimer Nederland (www.alzheimer-nederland.nl). Op deze laatste website is veel informatie te vinden m.b.t dementie.

Adres:
Wijkcentrum de Roef
Pastoor Geertmanstraat 17
7535 BZ  Enschede

Datum en tijd: 
Elke 1e maandag van de maand
19.00 uur: zaal open
19.30 tot 21.00 uur: programma
Toegang, koffie en thee zijn gratis


Alzheimer Theehuis voor Turkse en Suryoye ouderen

Het Alzheimer Theehuis heeft dezelfde opzet als het Alzheimer Café. Er wordt 4 keer per jaar een bijeenkomst gehouden. Het bijzondere is dat de voorlichting in de Turkse en Syrische taal gegeven wordt. De data en tijden voor het Theehuis worden per jaar vastgesteld. Wilt u weten wanneer de volgende Alzheimer Theehuis gegeven wordt? Neem dan contact op met Kamile Adali. U kunt de contactgegevens onder aan deze pagina vinden. Ook zal het te vinden zijn op de website Alifa en van Alzheimer Nederland.

 Inlichtingen

Voor inlichtingen over het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met onze coördinator Wil Varwijk.

Wilt u meer informatie over het Alzheimer Theehuis? Neem dan contact op met Kamile Adali.

Wilt u per mail een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een berichtje naar één van hen.

 

Contactpersoon Alzheimer Café
Naam: Wil Varwijk
E-mail: w.varwijk@alifa.nl
Tel. 053 432 01 22

Contactpersoon Alzheimer Theehuis
Naam: Sara Akgül
E-mail: s.akgul@alifa.nl
Tel. 053 432 01 22


Alifa Welzijn Senioren
Pathmossingel 200
7513 CM  Enschede
Tel.  053 432 01 22
welzijnsenioren@alifa.nl

 

Chat