Welzijn Senioren

Ontmoetingsgroepen

Voor Turkse senioren

Het is belangrijk om mensen te ontmoeten die u verstaan en begrijpen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor oudere mensen. En dat is nog belangrijker wanneer u niet in Nederland geboren bent, een andere taal spreekt en een andere culturele achtergrond hebt.
Hiervoor is er de ontmoetingsgroep  voor ouderen, die Turks spreken en behoefte hebben aan gezelschap en voorlichting over allerlei onderwerpen. In de groepen communiceren de aanwezigen in hun moedertaal. Dit geldt ook voor de begeleiding. De groepen komen elke twee weken op een vast moment bij elkaar. In juli en augustus wijken de data af.
Sociaal

In de ontmoetingsgroep is gezelligheid en contact erg belangrijk. Daar is dan ook alle ruimte voor. Daarnaast bespreken wij actuele zaken en geven we voorlichting. Via deze activiteit maken ouderen migranten ook kennis met de bestaande wijk voorzieningen. Deelname aan een ontmoetingsgroep helpt om contacten op te bouwen en te behouden. De deelnemers leren veel over zaken die van belang zijn bij het ouder worden.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze groep bedragen € 1,- per keer, inclusief een kopje of thee.

De groepen komen elke twee weken op een vast moment bij elkaar. In juli en augustus wijken de data af.

 

Ontmoetingsgroep Turks sprekende ouderen in Noord/Deppenbroek 

Meeuwenstraat 160 (gebouw van Stichting Beien en Power Noord)

Donderdagmiddag (om de week, in de even weken) van 13.00-15.00 uur.

Ontmoetingsgroep Turks sprekende ouderen in Twekkelerveld 

VV Rigersbleek, G.J. van Heekstraat 15, 7521 EB Enschede

Donderdagmiddag (om de week, in de oneven weken) van 13.00-15.00 uur. 

 

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan de ontmoetingsgroep of kent u iemand die hiervoor belangstelling heeft? Kom dan gerust langs en/of neem contact op voor meer informatie.

Alifa Welzijn Senioren
tel. 053 432 01 22 

Chat