Welzijn Senioren

AutoMaatje

Vrijwilligers helpen senioren  met vervoer

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun oudere minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat Alifa Welzijn Senioren samen met de ANWB deze vervoerservice in Enschede heeft opgezet. Het initiatief heeft geen winstoogmerk.

Wilt u naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heeft u een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers  u naar uw bestemming. De vrijwilligers maken gebruik van  hun eigen auto .

U moet zich eerst gratis laten inschrijven bij AutoMaatje voordat u gebruik kunt maken van deze dienst. Een van onze vrijwilligers komt bij u thuis en hij/zij noteert uw wensen en informeert u over deze dienst!

 

HOE WERKT  ANWB AutoMaatje? 

Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met de lokale ANWB AutoMaatje-coördinator.

De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u, op het door uw gewenste tijdstip, an rijden

De coördinator belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per gereden kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal de chauffeur vaak bij u blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreekt u met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.

U betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Voor meer informatie:
Alifa Welzijn Senioren
Margien Velthuijsen
Hans van der Weide

tel: 053 480 12 34
e-mail: automaatje@alifa.nl

Chat