Administratieve diensten

Persoonlijk budgetadvies

 

Heb je vragen over geld? De (ervarings)deskundigen van de Budget Advies Teams weten raad. In een persoonlijk gesprek kijken we naar jouw situatie en bepalen we hoe je het beste verder kunt.

Een gesprek met het Budget Advies Team is een goed idee als je geldvragen hebt. Je kunt altijd binnenlopen bij één van de Wijkwijzers in Enschede om ons te vinden.

In het eerste gesprek brengen we je situatie in kaart. We gaan op zoek naar jouw vraag. Soms is er een simpel antwoord en kunnen we je met een kort advies verder helpen. Soms is het nodig om een financieel overzicht te maken. Dit doen we in een tweede gesprek, waar je bankafschriften mee naar toe neemt.

Hoeveel geld komt er binnen, hoe veel geld geef je uit en waar zou je slimme keuzes kunnen maken? Het kan ook zijn dat er schulden zijn of dreigen. Misschien vind je het lastig om een goede administratie bij te houden. In dat geval kijken we welke van onze partners jou er weer bovenop helpt in een langer traject.

Je kunt de Budget Advies Teams vinden bij alle Wijkwijzer-inlooppunten. Wil je liever een medewerker spreken? Neem dan contact op via bat@alifa.nl of het centrale nummer 053 480 12 00.

Corona-update: De Wijkwijzers zijn geopend. Helaas kunnen onze vrijwilligers momenteel niet aansluiten. We helpen zo veel mogelijk door vragen op afstand te beantwoorden, omdat een persoonlijke afspraak nu even niet kan. Aanmelden kan per telefoon of e-mail. Ook voor aanmeldingen voor de Kledingbank,  Voedselbank en Fonds Bijzondere Noden kun je contact opnemen.