Welzijn Senioren

Luisterend oor-Samen1

Heeft u  behoefte aan een luisterend oor?
Bel  053 200 55 49.  Maandag t/m vrijdag van 09.00- 17.00 uur.

 

Al voor de coronacrisis was eenzaamheid een van de groter wordende problemen in onze samenleving, niet alleen bij senioren maar dat is wel de leeftijdsgroep waar dit vaker voorkomt. Corona en alle daaruit voortkomende beperkingen hebben dat nog eens extra duidelijk gemaakt en veelal ook versterkt. Gelukkig zijn veel mensen bereid een handje te helpen waar dat nodig is, zowel individueel als vanuit organisaties.

Toch is concrete hulp alleen niet altijd genoeg.
Heel veel mensen hebben (bijna) niemand die af en toe eens belt of op een andere veilige manier contact opneemt.
In Samen1Enschede hebben verschillende organisaties (waaronder natuurlijk ook Alifa Welzijn Senioren) al enige tijd de handen ineen geslagen om iets te doen aan het verminderen van eenzaamheid in Enschede.
Vanuit Samen1 is nu een gezamenlijke telefoondienst opgesteld. Als u behoefte heeft aan zo maar een praatje of uw verhaal kwijt wilt kunt u bellen
met een centraal nummer en u krijgt dan iemand aan de telefoon die rustig de tijd voor u neemt.
Natuurlijk kunt u bij hen ook terecht met praktische vragen, want de medewerkers beschikken over een lijst met de meeste initiatieven in Enschede die u op praktisch gebied kunnen helpen.
In Samen1Enschede werken onder meer, Alifa, zorgorganisaties De Posten, Manna, Liberein en Livio, de Stichting55+, het Seniorenplatform Enschede, de gemeente Enschede en Saxion samen aan het terugdringen van eenzaamheid.

Heeft u af en toe behoefte aan een luisterend oor of kent u iemand die daar behoefte aan heeft?
Het centrale nummer is 053 200 55 49, voorlopig bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00- 17.00 uur.