Activiteiten voor senioren

Wandelen en fietsen

 

WANDELEN


 

Nordic walking

Kom eens meedoen met een van onze Nordic Walking groepen! Onder begeleiding van ervaren trainers starten wij met Nordic Walking vanuit het clubhuis of vanaf de trimbaan. Meerdere keren per week is er een walk. Er wordt rekening gehouden met tempoverschillen binnen de groep. Zo kan ieder zijn eigen tempo kan bepalen.

Tion informatieadres:
Annemieke van der Meer,
Coördinator nordic walking
06 – 14 36 31 99
E-mail: nordicwalking@action48.nl


Nivon Enschede

De Nivon-afdeling Enschede telt bijna 300 leden en heeft werkgroepen, cursussen en activiteiten. Bijvoorbeeld internationale dans en beweging, tekenen en schilderen, creativiteit, yoga, wandelen, taalcursussen voor Engels en Spaans of midwinterhoorn blazen.

Nivon heeft diverse actieve groepen

  • yoga groep
  • 2 volksdans groepen
  • wandel groep
  • nordic walking groep

Wilt u ook eens kennismaken met de activiteiten van Nivon Enschede? Kom gerust eens langs op een ochtend in ons gebouw aan de Dotterbloemstraat 120 (ingang achter de flats)

Contact NIVON
Dotterbloemstraat 120, Enschede
Mobiel: 06- 51 44 11 49
E-mail: info@nivon-enschede.nl

 


Enschedese Wandelsport Bond

Wij zijn een vereniging die bestaat uit alleen individuele leden. Dit betekent dat de leden zelfstandig naar de diverse wandeltochten gaan. Wat kost het lidmaatschap van de EWB en wat zijn de voordelen om lid te zijn.

Wij zijn aangesloten bij de Oostelijke Wandelsport Bond. Wat weer een onderdeel is van de Nederlandse Wandelsport Bond

WSV Enschedese Wandelsport Bond

Akkerstraat 46
7545 GX ENSCHEDE
Tel: 053 4306672
E-mail: info@wsv-ewb.nl
Web: www.wsv-ewb.nl

 


Wandelclub Broekheurnestede

De wandelclub is een club bewoners die allen rolstoelafhankelijk zijn en geduwd worden door vrijwilligers. Natuurlijk vinden wij het leuk als er bijvoorbeeld wijkbewoners mee lopen. Het gaat niet heel erg snel, vanwege de rolstoelen. Koffie wordt er gedronken bij bakker Oonk in het winkelcentrum. Iedereen betaalt voor haar/zijn eigen koffie. Omdat we al jaren trouwe klant zijn van de bakker, zet hij vaak iets lekkers klaar voor iedereen.

https://youtu.be/gVop6YqeKDU

Broekheurnerplein 2 – Enschede

Iedere dinsdag.

 


Stichting 55+

Kijk voor alle activiteiten van Stichting 55+ op de website: http://55plus-enschede.nl/

Locatie:

‘t Pluspunt

Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede

 


FIETSEN


 

FC Fietsplezier Enschede

Welkom op de website van de stichting “FC Fietsplezier” te Enschede. Wij zijn een fietsclub die mensen de kans biedt “vrijwielend” van het natuurschoon in Twente. Onze hoofdactiviteit is het organiseren van maandelijkse fietstochten van maart tot en met november. Daarnaast organiseren wij een avond fietsvierdaagse en een stamppottocht. De tochten starten telkens in Enschede.

Kosten 10 euro per jaar. Recreatietocht 2 euro per keer.

Website: fc-fietsplezier.nl
email: contact@fc-fietsplezier.nl

tel. 053-4330676

 


Fietsbond afd. Enschede

Bond voor fietsers. Een leven lang wind door je haar. Iedereen heeft recht op wind door het haar. Op herinneringen die opkomen als je langs bekende plekken fietst, of gewoon een mijmerende gedachte wanneer je door de natuur gaat. Die herinneringen en geachten horen bij ons en zijn uniek. Fietsen alle jaren combineer die verhalen met de vreugde van het stukje fietesen. Wil je ook meedoen, meld je dan gauw aan.

https://www.fietsersbond.nl