Organisatie

Alifa komt voort uit het Urdu en betekent letterlijk: warmte en genegenheid. Onze naam past precies bij ons, want mensen verbinden is een tweede natuur van welzijnswerkers. Wij helpen inwoners van Enschede omdat we graag iets voor een ander willen betekenen. De waarde van ons werk zit in maatschappelijke winst. Dat is een moeilijke omschrijving voor de stad een beetje gelukkiger maken.

Wat is welzijn?

Welzijn gaat over leefplezier en geluk. Hoe meer welzijn, hoe minder zorgbehoeften. Daarom komt in onze ogen welzijn op de eerste plaats, vóór zorg. Welzijn gaat over lekker in je vel zitten en vooral over de eigen kracht van mensen. Zorgen dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

We proberen inwoners actiever te maken en stimuleren ze om elkaar te helpen. Als inwoners elkaar ontmoeten dan vergroot dat hun wereld. Er ontstaat dan meer binding tussen mensen. In de kern is dat onze opdracht: we verbinden mensen aan mensen. We organiseren contact om zo te komen tot een gezellige buurt of een ander netwerk waarop je kunt steunen als je even in de knel zit. We helpen gezinnen als het niet lekker loopt, acuut of al een poos. We staan onze jeugd bij met raad en daad in hun digitale wereld. We zijn er voor senioren voor wie de wereld binnen en buitenshuis ook dagelijks verandert. 

Meer en meer beseffen we ons dat ons werk belangrijker wordt. Altijd al was ons werk preventief: we proberen te voorkomen dat kleine problemen groot worden. Preventief werken vraagt van ons dat we zichtbaar zijn en vooral ook gemakkelijk te vinden. Dicht bij jou in de buurt. Zodat je in een vroeg stadium bij ons kan aankloppen met je problemen. Daar is onze inzet op gericht.

Wie zijn wij?

Alifa is een wendbare en flexibele organisatie. Natuurlijk kijken wij als organisatie vooruit, maar we blijven liever continu in beweging dan dat we één rechte weg volgen. Onze wereld verandert voortdurend. Als de adaptieve organisatie die we zijn spelen we zoveel mogelijk in op de behoeften van alledag. Elke dag maken we stappen. Ook als organisatie.

Klik hier voor ons koersdocument

Klik hier voor het jaarverslag 2018

Klik hier voor het jaarverslag 2019

Klik hier voor informatie over onze Anbi-status

Klik hier voor informatie over onze Klachtenprocedure