Heimwee naar Enschede

Alifa is een reeks gestart met persoonlijke verhalen. In ‘Heimwee naar Enschede’ spreken we (per telefoon of e-mail) vele Enschedeërs die ons een kijkje geven in hun dagelijkse leven in deze coronatijd. Met heimwee kijken we terug naar de tijd voor corona, toen alles in onze stad nog ‘gewoon’ was. Heimwee naar Enschede laat ervaringen en emoties uit de praktijk zien. 

Naam: Ellen van de Pol
Leeftijd: 54 jaar
Waar in Enschede ben je geboren? "Op een heel klein achterkamertje aan de Voortsweg in Enschede."
Waar woon je nu in Enschede? "Ik woon nu 8 hoog in een flat aan de Hertmebrink in Enschede, ik ben 25 maal verhuisd in mijn hele leven. Ik heb in België, Duitsland en Rotterdam gewoond, maar ben uiteindelijk weer terug in mijn geboorteplaats."

Hoe gaat het in deze coronatijd?
Voor mij is er niet zoveel veranderd in deze corona-tijd, kon toch al niet veel leuke betaalde dingen doen, daar ik van een minimum leef. Ik heb zelfs mijn dagelijkse wandelingetjes door het park weer op kunnen pakken in deze tijd. Ik doe mijn vrijwilligerswerk voor Alifa nu vanuit huis en we hebben het erg druk met alle aanvragen, ik werk nu zelfs meer thuis dan de 2 dagen op kantoor voor de corona-tijd.
Wel mis ik het contact met mijn collega's op kantoor en de fietstocht bij mooi weer heen en van mijn werk.
Mijn hobby's zijn joga, voeding, mindfullness, muziek, diamond paiting, madelaars kleuren, kaarten maken en spelletjes doen. En lekker van de zon genieten heb ik nu alle tijd voor. Zelf thuis kan ik alle schoonmaak klusjes doen die ik al lang had laten liggen."

Wat is jouw motto in deze coronatijd?
"Mijn motto is: houd vol en het is nooit zo donker of het wordt wel weer licht. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en weet uit ervaring nu: alles komt wel weer goed."

Wat mis je?
"Ik vind het natuurlijk wel heel erg hoe het nu gaat en hoe alle mensen zo bang worden gemaakt, en alle mensen die overlijden aan het virus. Ik vind het ook heel erg voor de jeugd, zoals voor mijn zoon van 20 die nu thuis zit, tijdens zijn examenjaar zit. Hij moet afwachten wanneer de verdere examens op school plaatsvinden. Hij kan zijn werk niet meer doen, maar wordt gelukkig wel uitbetaald. En vandaag belde zijn oude baas of hij wilde komen werken, dus gelukkig heeft hij weer wat te doen. En hij is een echte sportman en kan nu niet naar de sportschool wat ik erg vervelend vind voor hem ,want dit is ook zijn uitlaatklep en sociale contacten."

Welke herinnering aan je leven in Enschede koester je vooral nu?
"Ik heb altijd graag in Enschede gewoond, mijn lagere schooltijd op Hogeland blijft altijd leuk als herinnering, Festivals op het Rutbeek, heerlijk zonnen aan de Rutbeek, zwemmen bij Bad Boekelo, wandelen door alle parken van Enschede, de gezellige binnenstad met uitgaan, zwemmen bij Diekman."

Hoe zie je de toekomst?
"Ik ben een optimist en ik vind dat je ook zo moet denken, anders maak je jezelf gek. Ik geloof er wel in dat alles weer goed komt, alleen zullen we elkaar minder gaan zien, omdat we oplettender moeten zijn om onszelf te beschermen. Maar ik geloof ook als we weer teruggaan naar het oude en weer doorrennen in deze gestressde en vervuilde wereld, het zo weer mis kan gaan. Dus ik geloof zeker in een veranderde betere en schonere wereld."

Reageren of zelf meedoen aan deze verhalenreeks Heimwee naar Enschede? Mail naar info@alifa.nl