Heimwee naar Enschede

Alifa is een reeks gestart met persoonlijke verhalen. In ‘Heimwee naar Enschede’ spreken we (per telefoon of e-mail) vele Enschedeërs die ons een kijkje geven in hun dagelijkse leven in deze coronatijd. Met heimwee kijken we terug naar de tijd voor corona, toen alles in onze stad nog ‘gewoon’ was. Heimwee naar Enschede laat ervaringen en emoties uit de praktijk zien. 

Naam: Marco Jonker
Leeftijd: 46 jaar
Waar ben je geboren? "In Enschede."
Waar woon je nu? "In Glanerbrug."

Hoe gaat het met je in deze Coronatijd?
"Met mij persoonlijk gaat het wel goed, een beetje onrustig af en toe en ik ben de thuisblijvende kinderen en het lesgeven wel een beetje beu. Qua werk begint het wel weer gewoon op gang te komen. Het bedrijf is heel even dicht geweest, omdat alle klanten gesloten waren. Ik blijf het ook erg vreemd vinden dat mensen met een grote boog om je heen lopen. Ik snap wel waarvoor, maar het blijft me een gevoel geven dat je een of ander uitschot bent."

Wat is je motto?
"Wees niet zo hard, denk ook eens aan een ander."

Wat mis je?
"Ik kan erg genieten van uitstapjes met de kinderen, maar dat is wel lastig nu. Overal is het zo druk dat ik maar weer doorrijd."

Welke herinnering aan je leven in Enschede koester je vooral nu?
"De gezelligheid op de Oude Markt op een mooie lenteavond of gewoon door de stad slenteren."

Hoe zie je de toekomst?
"Ik ga ervan uit dat het allemaal wel weer goed komt, al geloof ik niet dat het weer wordt zoals het was. Ik zie het in de nabije toekomst niet gebeuren dat er weer grote evenementen plaats gaan vinden met enorme bezoekersaantallen."

Reageren of zelf meedoen aan deze verhalenreeks Heimwee naar Enschede? Mail naar info@alifa.nl