Als je langs komt in de Vechtstraat kun je het gelijk zien.

Alifa ondersteunt Enschedeërs. Hoe? Door ze met elkaar en de buurt te verbinden. Wij doen dat door samen te werken met bewonersorganisaties, inwoners en lokale bedrijven. Onze wijkwerkers zie je overal in de wijken en buurten. Enkele bewoners gaven hun reactie op onze vraag: waar helpt het wijkwerk van Alifa jou bij?

Als je langs komt in de Vechtstraat kun je het gelijk zien.

Nardie:

"Wijkwerker Marijn heeft voor mij betekent dat ik Halloween goed heb kunnen organiseren in mijn buurt door de adviezen die jij me hebt gegeven. Maar ook gewoon hulp bij dingen als het regelen van wijkbudget, tafels, stoelen en een partytent.

Door Marijn hebben we nu een groep buren in de organisatie waarmee we samen dingen in de buurt kunnen organiseren zodat ik het nu niet mee alleen hoef te doen. Zo krijgen we makkelijker meer mensen bij elkaar."

Sjoukje:

"Alifa heeft ons geholpen om dingen te bereiken in de wijk. Als je langs komt in de Vechtstraat kun je het gelijk zien. Bij de speeltuin is op een grijs trafohuis een mooi kunstwerk te zien die samen met Marijn mogelijk is gemaakt. Hij helpt ons in het contact met de gemeente en andere organisaties die ons kunnen helpen en probeert mensen in de wijk bij elkaar te krijgen."

Henrieke:

"Marijn, fijn dat je bij ons mee hebt gedacht dit jaar en je inbreng hebt gehad bij onze vergaderingen. Je hebt een blanco kijk op situaties en weet daarom ook input te geven aan de hand van je werk en ervaringen

Tot nu toe is er weinig zichtbaar veranderd in de buurt, maar we zijn wel binnen de commissie begonnen om dingen op touw te zetten mede door het bijzijn van jou. Zoals de nieuwjaarsborrel.  

Hoogtepunt van dit 2022 is dat we na aanvankelijk wat moeilijke momenten we nu aan het eind van dit jaar de zaken toch een stuk positiever tegemoet zien. En dan met name door de communicatie met de Woonplaats. Door aanwezigheid van jou konden we ook van jou positieve feedback ontvangen en wat met leerpunten gaan doen."

Woonconsulent van De Woonplaats:

:Wat zo sterk van jouw inzet is, is dat je huis aan huis behoeften van bewoners in de buurt rondom Speeltuin Lindenhof in beeld hebt gebracht en de speeltuin en buurt betrekt en daarmee serieus neemt en belangrijk maakt. 
Beheerder Speeltuin Lindenhof:
De buurttafel was echt een succes. Wij hadden niet verwacht dat er zo een goede opkomst zou zijn en zijn verrast.

Bewoner Schreurs Erve:

"Ik ben zo blij dat ik door jou betrokken ben en zelf de activiteit georganiseerd heb. Ik wist wel dat ik het kon!"

Reacties van vrijwilligers en kampeerders van de Buurtcamping:

"Het was heel veel werk, maar de sfeer op de camping was het allemaal waard." 

"De buurtcamping is een geweldige plek om lekker met je kinderen vakantie te vieren als je een krap budget hebt."

" Iedere ochtend ging de buurvrouw koffie voor ons maken en dronken we gezellig samen een bakkie. Je leert elkaar dan echt kennen." 

Wil je meer informatie over ons Wijkwerk? Mail dan naar wijkwerk@alifa.nl. Met veel plezier beantwoorden je vragen en vertellen je meer over dit mooie vak!

Chat