De Dorpskamer was een manier om er even uit te zijn.

Alifa ondersteunt Enschedeërs. Hoe? Door ze met elkaar en de buurt te verbinden. Wij doen dat door samen te werken met bewonersorganisaties, inwoners en lokale bedrijven. Onze wijkwerkers zie je overal in de wijken en buurten, zo ook in Enschede Oost en Glanerbrug! Enkele bewoners gaven hun reactie op onze vraag: waar helpt het wijkwerk van Alifa jou bij?

De Dorpskamer was een manier om er even uit te zijn.

Bewoner Glanerbrug

"Ik wilde naar de Gemeente toe om wat in te laten vullen. Mensen in het dorp verwezen me naar De Wijkwijzer. Daar hebben ze me geholpen en vroegen ze ook naar mijn hobby’s. Ik vertelde dat ik graag tekende. Ik ben terug gekomen om mijn tekeningen te laten zien. 
De Dorpskamer heeft veel voor mij betekent dit jaar. Ik had niet bedacht dat het allemaal zo zou lopen. Ze vroegen me of ik mijn tekeningen ook wilde exposeren in De Dorpskamer. Ik was uiteindelijk verrast dat anderen mijn tekeningen ook leuk vonden en er zoveel belangstelling voor was (noot: uiteindelijk zo’n 40 personen zijn komen kijken).
Het was een aparte ervaring voor mij. Ik dacht eerst: Ze hangen mijn tekeningen op en dan “doei”. Maar dat was niet zo. Er was ook nog een opening. Ik dacht bij mezelf: “Dat ik dit nog mag meemaken op mijn leeftijd”. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik zo in de belangstelling stond. Ik vond dat erg leuk." 

Bewoner Dolphia:

"Alifa heeft een groot probleem voor het bestuur opgelost. We hadden al 2,5 jaar gedoe met de boekhouder. We kregen het zelf niet voor elkaar, maar Alifa heeft ons daarbij goed geholpen en het voor elkaar gekregen. Alifa heeft ook geholpen met het opzetten van een koffie-inloop. Dit was heel goed. Ze snapten precies wat ik bedoelde en konden dit ook mooi op papier zetten en concreet maken.
Er ligt nu ook een plan voor een andere leuke activiteit. Helaas kan ik dit zelf niet meer doen door omstandigheden, maar misschien kan iemand anders het wel doen."

Bewoner Glanerbrug:

"Ik zocht vrijwilligerswerk in de buurt en ben online bij M-Pact uitgekomen. Ik zag een advertentie bij De Wijkwijzer Glanerbrug. Via M-Pact ben ik bij De Dorpskamer uitgekomen. Ik ben daar gestart bij De Wijkwijzer, maar langzaam aan ben ik ook andere activiteiten bij De Dorpskamer gaan doen. Ik begeleid nu de creatieve groep in de Dorpskamer en ik ben betrokken geweest bij de bakgroep.
Ik kreeg zo vooral afleiding. Het was geen gemakkelijk jaar en er waren wat nare dingen. De Dorpskamer was een manier om er even uit te zijn. Eigenlijk was alles wel leuk. Ik vond het leuk om met mensen bij De Wijkwijzer te praten. Ook vond ik het erg gezellig bij de creatieve groep."

 

Wil je meer informatie over ons Wijkwerk? Mail dan naar wijkwerk@alifa.nl. Met veel plezier beantwoorden je vragen en vertellen je meer over dit mooie vak!

Kijk voor meer informatie over De Dorpskamer op www.dorpskamer-glanerbrug.nl

Chat