Een klein familietje waar je altijd welkom bent

Alifa ondersteunt Enschedeërs. Hoe? Door ze met elkaar en de buurt te verbinden. Wij doen dat door samen te werken met bewonersorganisaties, inwoners en lokale bedrijven. Onze jongerenwerkers, medewerkers Opvoeden & Opgroeien en wijkwerrkers zie je overal in de wijken en buurten, zo ook in Enschede Oost en Glanerbrug! Enkele bewoners gaven hun reactie op onze vraag: waar helpt Alifa jou bij?

Een klein familietje waar je altijd welkom bent

M. (19 jaar):  

“Via social media ben ik bij de meidengroep terecht gekomen en daar ben ik dankbaar voor. Voor de meidengroep maar ook voor Merle en vriendschappen die ik hier heb mogen sluiten.  
Ik kwam als best wel een kwetsbaar meisje bij de meidengroep. Ik werd/word altijd heel openlijk ontvangen. Dat is iets wat ik veel gemist heb in mijn leven. Vooral de afgelopen jaren.  
Ik kamp eigenlijk al sinds ik bij de meidengroep begonnen ben met mentale problemen. Dingen van het verleden maar ook zorgen over de toekomst. Veel onzekerheid. De meidengroep is altijd iets waar ik naar uitkijk en zoiets heb ik gewoon echt nodig een paar jaar terug en eigenlijk nog steeds. Ik was toen 16.  
Nu ben ik 19 en kamp ik nog steeds met dezelfde problemen misschien met nog wel veel meer problemen maar de meidengroep is er nog steeds. Een klein familietje waar je altijd welkom bent en je uit mag spreken waar je je rot om voelt. Of ik zeg gewoon niks en zelfs dat is oké. Buiten dat de sociale activiteit op zichzelf goed voor mij is, is het welkom zijn en dat ook echt voelen heel fijn om te weten.  
De meidengroep is leuk en gezellig, maar dit word gezellig gemaakt door jaja Merle. Ze is er vaak als je haar nodig hebt. Hoevaak ik wel niet een belletje of een wandelingetje met haar gemaakt heb over de jaren heen wanneer het leven eigenlijk gewoon even te veel was. Merle is echt mentale support. Ze is mee gegaan naar de huisarts omdat ik weer therapie wou en ze is meegegaan naar een wijkcoach omdat ik mijn thuissituatie niet chill vind en ik hier hulp bij nodig had. Bij beide gesprekken was ze eigenlijk niet echt betrokken maar weten dat iemand die ik vertrouw in de ruimte is en naast mij zit is eigenlijk al genoeg. Merle voelt als een soort van grote zus waar je altijd je ei kwijt kan wanneer dit moet. Ik heb veel bevestiging nodig, op veel gebieden in mijn leven. En als ik onzeker ben kan merle dit meestal wel weghalen. De enthousiaste houding die ze heeft laat me ook altijd lachen maakt niet uit hoeveel er dan in mijn hoofd omgaat.  
Er zijn zoveel momenten die ik zou kunnen zeggen over de meidengroep. Maar de meidengroep is een deel van mij. In de afgelopen 3 jaar is er veel veranderd en heb ik stappen in mijn ontwikkeling gezet waar vaak merle en de meidengroep een deel van waren. Ik ben intens gelukkig met het feit dat ik hier terecht ben gekomen en ik er nog steeds naar toe kan gaan.  
De belangrijkste dingen die ik heb meegekregen van deze mooie mensen is dat ik mag zijn wie ik wil zijn en mag voelen wat ik voel en dat dit oké is. Ik hoef niet altijd blij te zijn en als ik iets nodig heb ik het kan vragen.  
Dus, heeft de meidengroep een meerwaarde? Dat deink ik zeker. Ik hoop dat er meer meiden zoals mij zijn en ook hier terechtkomen en weer iets krijgen om naar uit te kijken krijgen. Dat is belangrijk. Voor de meidengroep was het een beetje uitzichtloos maar daarna had ik vriendinnen en iets waar ik even op terug kon vallen.”  

Jongere (18 jaar):  

“Ik kwam via mijn poher met JW in contact. Ik wilde graag meer dingen doen, ik werk nu en ik ga naar school. Maar ik heb niet veel vrienden om mij heen of andere dingen om te doen. Toen zei L. dat ze een JW kent. Toen kwam de JW langs en gingen we kijken wat ik leuk vond. Daarna gingen we appen en toen hebben we afgesproken bij Studio 15. Ik vond het heel spannend maar ik wil muziek maken en de JWer ging met mij mee. Ik ging gitaar spelen in een studio. Volgende week gaan we weer samen. Daarna ga ik zelf proberen om te gaan. Ik vind het fijn dat ik met muziek bezig kan en dat ik andere jongeren leer kennen.”  

Moeder:

“Ik deed mee aan de speelgroep samen met Y. Merle kwam via stap in gesprek bij mij en vertelde over de verschillende activiteiten. De eerste keer gingen we samen naar de speelgroep. Y. kon spelen met anderen en vond het leuk om met de poppen te spelen.  
Hiervoor gingen we niet vaak naar buiten. Alleen Kruidvat, Jumbo en weer naar huis. Ik durfde met Y. niet te lang naar buiten want dan kreeg ze woedeaanvallen en dat vond ik moeilijk. Ik vond het ook spannend om naar de speelgroep te gaan, maar Merle heeft mij geholopen.  
Y. moest in het begin erg wennen aan andere mensen en kinderen. Nu gaat dat steeds beter. We zijn een half jaar bij de speelgroep gekomen. Nu komen we niet meer omdat Y. 3 dagen naar de peuteropvang gaat. Dit vind ze ook heel leuk. Door de speelgroep heb ik geleerd om rustig te blijven tijdens woedeaanvallen en om vaker naar buiten te gaan. Ik heb soms nog contact met Merle via de app en ik kan altijd mijn vragen aan haar stellen.”  

 

Wil je meer informatie over onze activiteiten? Mail dan naar info@alifa.nl. Met veel plezier beantwoorden je vragen!

Chat