Budgethulp of advies

Meldpunt Hoge energiekosten

De gasprijzen zijn flink gestegen. Daardoor valt bij veel mensen de energierekening een stuk hoger uit. De gemeente start daarom samen met Alifa een meldpunt voor advies bij hoge energiekosten. Het meldpunt is bedoeld voor inwoners die door de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen moeite hebben met het betalen van de energierekening. 

Als je een melding doet word je, als je dit wilt, in contact gebracht met het Budget Advies Team van Alifa. Je krijgt dan een budget adviesgesprek, waarin goed naar je situatie wordt gekeken. Aanvullend kun je ook een gesprek met een bespaarcoach krijgen. Die kijkt naar mogelijkheden om in huis te besparen op het energieverbruik. Zo onderzoeken we of er manieren zijn om beter te kunnen rondkomen met je inkomen.

Extra energietoeslag voor lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen krijgen in het 1e kwartaal van 2022 een extra energietoeslag van €200,-. Zodra er meer bekend is kunt u hierover informatie vinden op www.enschede.nl/energietoeslag. Let op: Het meldpunt (Alifa) kan geen informatie geven over de extra energietoeslag.

Meer informatie

Vanaf 3 januari kun je het meldpunt op de volgende manieren bereiken:

  • Mailen naar energie@alifa.nl
  • Bellen naar 053 - 200 56 80. Het nummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.
  • Via de chatfunctie op deze website. 
  • Door binnen te lopen bij een van de Wijkwijzers in de buurt. De dichtstbijzijnde Wijkwijzer vind je op www.enschede.nl/wijkwijzer.
Chat