Nieuw Begin

Nieuw Begin

Ongeveer de helft van de Nederlanders doet aan vrijwilligerswerk. Het is populair, want jezelf inzetten voor een ander geeft veel voldoening.

Bij Alifa werken we samen met honderden vrijwilligers. Zij zijn voor ons goud waard. Zonder hen zouden we veel minder voor mensen in Enschede kunnen betekenen. Per 1 januari 2021 hebben wij de focus nog meer op vrijwilligers gezet, samen met Nieuw Begin Enschede! Geen onbekende voor ons in Enschede, maar wel een stichting met een nieuwe naam. In de voorbereidende gesprekken, om te komen tot onze samenwerking, hebben we NBE leren kennen als een waardevolle organisatie waarin het woord 'verbinding' even zo centraal staat als bij Alifa. We gaan in het belang van Enschede niet meer naast elkaar werken, maar met elkaar. Vandaar dat de mensen van NBE ook in het kantoor van Alifa zijn gehuisvest!

​NBE werkt met een team van vrijwilligerswerkcoaches en is ontstaan vanuit passie om mensen te helpen die ondersteuning kunnen gebruiken en waar de reguliere instanties niet altijd de middelen en tijd voor hebben. We heten ze meer dan welkom bij Alifa!

Weten waar we te vinden zijn in Enschede?

Wil je nu online contact met ons?

Chat starten
Chat