Nieuw Begin

Vrijwilliger of vrijwilligerswerkcoach worden?

Vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk is leuk, leerzaam en uitdagend. Het kan je veel opleveren zoals nieuwe contacten, nieuwe ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.

Nieuw Begin Enschede helpt je, samen met een vrijwilligerswerkcoach, zoeken naar passend vrijwilligerswerk. NBE weet waar vrijwilligers nodig zijn en legt (indien wenselijk) contact tussen jou en een medewerker van de vrijwilligersplek.

Bij Nieuw Begin Enschede geef je zelf aan waar je bij het zoeken naar vrijwilligerswerk begeleiding wenst.

Vrijwilligerswerkcoach worden?

Als vrijwilligerswerkcoach help je anderen om zinvol vrijwilligerswerk te gaan doen. Het is niet voor iedereen haalbaar om zonder hulp passend vrijwilligersplek te vinden. Deze vrijwilligers hebben een steuntje in de rug nodig. Een vrijwilligerswerkcoach helpt iemand vanuit passie op weg, dit kan zijn vanuit eigen kennis maar ook vanuit opgebouwde levenservaring en scholing.

Wat doe je als vrijwilligerswerkcoach voor de vrijwilliger?

Als coach bouw je een vertrouwensband op met de vrijwilliger en help je de vrijwilliger een geschikte vrijwilligersplek te vinden. Je voert coachinggesprekken aan de hand van een coachplan. Dit alles op basis van gelijkwaardigheid. Je zoekt samen uit waar de interesses liggen van de vrijwilliger en wat iemand (aan)kan. Je ondersteunt in de zoektocht naar geschikt vrijwilligerswerk en je gaat, indien nodig, mee naar het kennismakingsgesprek. Soms coach je ook op de werkplek. Het gaat erom dat de vrijwilliger het niet alleen hoeft te doen! Van belang is dat er sprake is van duurzaamheid voor de vrijwilliger. Wanneer dat gerealiseerd is, is het traject voor de vrijwilligerswerkcoach afgesloten. Het team van NBE is op de achtergrond aanwezig en ondersteunt wanneer nodig.

De ervaring leert dat de coaching maximaal 3 maanden, indien nodig langer, duurt. Nieuw Begin Enschede biedt gratis scholing op maat aan en er vinden regelmatig intervisie- en verdiepingsbijeenkomsten plaats.

Wil je vrijwilligerswerkcoach worden bij NBE?

Spreekt bovenstaande je aan en vind je het leuk om anderen te coachen? Wil je je hiervoor vrijwillig inzetten en ben je flexibel beschikbaar voor minimaal 2 uur per week? Heb je coachende kwaliteiten en wil je die voor een ander inzetten? Dan is de functie van vrijwilligerswerkcoach iets voor jou.

Aanmelden of meer informatie