Maatregelen activiteiten

SENIORENWERK

Onze oudere cliënten lopen het grootste risico bij het coronavirus. Daarom nemen we met betrekking tot dit onderdeel van onze dienstverlening veel maatregelen om de mensen te beschermen.

Burenhulpdienst

Onze vrijwilligers komen bij cliënten thuis om klusjes te doen, boodschappen te halen en te begeleiden naar het ziekenhuis of arts. Volg het protocol op van RIVM (geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en 1 meter afstand houden). We vragen de inwoners om kleine klusjes in huis even uit te stellen. Onze vrijwilligers leveren de boodschappen bij de deur af. Ze komen helaas niet naar binnen voor een kopje koffie. Ziekenhuisbezoek, artsenbezoek: Alleen noodzakelijk 1-op-1 vervoer (medisch) wordt gehonoreerd. We beperken het contact daarmee tot het minimum.

Ontmoetingsgroepen, ESO sozen Deze bijeenkomsten worden geannuleerd. Deelnemers worden hierover geïnformeerd door de eigen begeleiders.

Automaatje

Alleen noodzakelijk 1-op-1 vervoer (medisch) wordt gehonoreerd. We beperken het contact daarmee tot het minimum.

Thuisadministratie, senior whizz kids en belasting invulhulp Nieuwe aanvragen worden momenteel niet aangenomen. Reeds gemaakte één-op-één afspraken

kunnen doorgaan als de vrijwilliger niet ziek is (en RIVM protocol gebruikt) en de klant er ook mee instemt.

(Migranten) spreekuren

Deze gaan voorlopig niet door, in ieder geval tot en met 31 maart. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk telefonisch en via online contact afspraken gemaakt.

Welzijn op Recept

Aanvragen kunnen helaas tot en met 31 maart niet worden uitgevoerd.

Stadspostbezorging

Wordt gewoon bezorgd.

JONGERENWERK

Alle groepsactiviteiten worden afgelast. Jongerenwerkers zijn online en op straat actief.

OPVOEDONDERSTEUNING

Ontmoetingsgroepen

Deze gaan voorlopig niet door.

Thema bijeenkomsten

Deze gaan voorlopig niet door.

Trainingen/cursussen

Deze gaan voorlopig niet door.

Triple P

Nieuwe Triple P aanvragen worden momenteel niet uitgevoerd. Voor reeds gemaakte afspraken geldt: zoveel mogelijk telefonische ondersteuning, 1 op 1 gesprekken alleen wanneer de beroepskracht niet ziek is en de deelnemer hiermee instemt.

Huisbezoeken

Nieuwe huisbezoek aanvragen worden momenteel niet uitgevoerd. Voor reeds gemaakte afspraken geldt: zoveel mogelijk telefonische ondersteuning, 1 op 1 gesprekken alleen wanneer de beroepskracht niet ziek is en de deelnemer hiermee instemt.

Spel aan huis

Huisbezoeken worden momenteel niet uitgevoerd.

TAALACTIVITEITEN

Het taalpunt van Alifa is in ieder geval gesloten tot en met 31 maart. Ook alle (groeps)taalactiviteiten worden gestopt tot en met 31 maart. De reeds gemaakte 1-op 1 afspraken kunnen doorgaan als de vrijwilliger niet ziek is en als de deelnemer ook instemt.

WIJKWIJZERS

De wijkwijzers zijn in ieder geval tot en met 31 maart gesloten behalve de Wijkwijzer Centrum bij de Performance Factory (hal Oost) Hoge Bothofstraat 49 in Enschede. Openingstijden: dinsdagochtend en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Inwoners ook kunnen bellen met de front office van de gemeente via 053 - 481 79 00 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur). Uiteraard kunt u ook telefonisch met Alifa contact opnemen of chatten via www.alifa.nl.

BUDGET ADVIES TEAMS

  • Tijdelijk geen cliënt gesprekken
  • Momenteel geen overdracht mogelijk naar partners (stadsbank zit momenteel zelfs dicht)
  • Telefonische ondersteuning mogelijk, aanmelden via 06-18480540.
  • Documenten kunnen afgeleverd worden bij Pathmossingel wanneer via mail niet mogelijk is.