Over ons

We zijn er voor je.

Thuis is de basis. Of het nu gaat om familie, vrienden, werk of je hobby’s. Het is een cliché, maar home is nou eenmaal waar je story begins. Wij helpen je bij je eigen levensverhaal. In je thuissituatie, in de wijk of op school, werk of sport. Alifa ziet het als opdracht om het leefplezier van mensen te organiseren. ‘Leefplezier’ heeft voor iedereen een andere betekenis, maar jij, jouw familie, jouw leven en jouw eigen kracht staan bij ons centraal. Wij werken vanuit ons hart voor dat wat jij belangrijk vindt, door met jou en voor jou te verbinden. We supporten en activeren je. Wat heb je nodig?

Waar en wanneer nodig, wij zijn in de buurt.

Alifa is dichtbij. Je ziet ons op straat, in het buurthuis, bij de scholen en sportclubs en tijdens evenementen. Wij verbinden mensen door contacten te leggen. Alifa stimuleert buurtbewoners elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Dat is belangrijk, want ‘leefplezier’ is een kwestie van doen. Daarom creëren wij ontmoetingsplekken en organiseren we activiteiten. Elke buurt en wijk bevat een onschatbare hoeveelheid energie van mensen. Iedereen heeft wat te bieden. Verbinding haalt die positieve energie naar boven.

Onze energie werkt aanstekelijk.

We werken vanuit ons hart, in combinatie met gezond boerenverstand. We zijn creatief in denken en doen. Dus géén dichtgetimmerde werkprogramma’s, maar gebruik van de zintuigen en met focus op de wensen van de mensen. We bewegen mee en zijn erop gebrand de actualiteit flexibel te verweven in onze aanpak. Onze medewerkers doen hun werk met passie. Dat straalt eraf en werkt aanstekelijk.

Wij zijn deskundig en ondernemend.

Het sociaal domein in de 21ste eeuw gaat over participatie en zelfredzaamheid; doelstellingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarmee staat het welzijnswerk meer dan ooit in de schijnwerpers. Toch is het lastig een eenduidige definitie van welzijn te omschrijven. Helder is dat het gaat om activiteiten die dicht bij de inwoner plaatsvinden. Verbinden van en met mensen. Integraal werken en samenwerking organiseren. Het verbinden van vitaliteit en kwetsbaarheid, van zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Voor elkaar, door elkaar en met elkaar.

Over ons

Alifa werkt aan professioneel welzijnswerk, dat niet alleen heldere prestaties levert maar ook ‘waar voor het geld’ biedt. Verbinding is ons middel en ons doel. Daar ligt onze deskundigheid.

Alifa verbindt.

Wij verbinden mensen aan mensen. Wij bouwen aan het netwerk van elk individueel mens en versterken de binding in buurten en wijken. Samen leven in een stad biedt oneindige kansen. Door verbinding ontstaat energie. De bron van jouw leefplezier in Enschede.